In Constant Motion

Voeding- en bewegingsadvies

Missie en visie


 

De naam van mijn bedrijf "In Constant Motion" staat voor "altijd in beweging". Ieder mens heeft de mogelijkheid om iedere dag zijn, of haar leven te veranderen, verder door te ontwikkelen. Dit ook bij minder positieve veranderingen, zoals een ongezonde leefstijl, met vaak als gevolg een te hoog lichaamsgewicht. Deze gewichtstoename kan leiden tot gezondheidsproblemen, waardoor je in een negatieve spiraal terecht kunt komen. Hier kun je, vaak met hulp, weer uitkomen. Het is nooit te laat te veranderen, je bent "In Constant Motion".

Mijn bedrijf staat voor voeding- en bewegingsadvies op maat. Ik zorg ervoor dat mijn cliënten genoeg handvatten krijgen om hun levensstijl zo aan te kunnen passen dat ze een gezonder, fitter en slanker leven leiden, ook op lange termijn.

Ik ga uit van vier belangrijke pijlers, namelijk: gedrag, voeding, beweging en omgeving. Die vier pijlers zijn de basis voor een goed behandelplan.

Tot mijn doelgroep horen gezonde volwassen personen (18 jaar of ouder) met een BMI* van 25 tot 30. De doelgroep bestaat zowel uit vrouwen als mannen.

 

Vier pijlers

 

Voeding

Schijf van vijf

Mijn advies gaat uit van eten volgens de Richtlijnen Goede Voeding. Ik maak gebruik van de schijf van vijf bij het opstellen van een voedingsplan. Ik neem letterlijk een kijkje in de keuken van de cliënt, ik kom namelijk bij je thuis. Samen stellen we een haalbaar plan ten aanzien van gezonde voeding op. Een voedingsplan wordt opgesteld aan de hand van je eigen eetgegevens. Deze gegevens kan ik op meerdere manieren verzamelen, waarna ik ze uitwerk. Ook kun je zelf je gegevens bijhouden, bijvoorbeeld met de eetmeter, waarna we samen een behandelplan opstellen.

Een goed voedingsplan is volgens mijn visie geen dieet. Gezond eten vormt een onderdeel van je leefstijl. Een stijl die bij je past en daarom goed is vol te houden. Vaak willen mensen snel resultaat en denken dat na het volgen van een dieet, weer terug kunnen naar hun oude leefstijl. Dit veroorzaakt meestal het bekende jojo effect.

  

Gedrag

Dagelijks word je geconfronteerd met je eigen gedrag en het gedrag van anderen. Gedrag kan bewust of onbewust zijn. Een groot deel van de tijd handelen we automatisch. We doen de dingen zoals we ze doen. Ieder volwassen persoon maakt zijn eigen beslissingen en is in staat dingen te veranderen. Je moet alleen uit je comfortzone stappen om daadwerkelijk tot actie over te gaan. Toch is het zo ontzettend lastig om je leefstijl aan te passen en een gezonder en fitter leven te gaan leiden, terwijl je hier eigenlijk wel van bewust bent en diep in je hart ook graag wilt veranderen. We gaan op zoek naar een leefstijl die bij jou past. Ik wil je een stuk zelfbewustzijn meegeven. De tot stand gekomen leefstijl moet je in de toekomst kunnen volhouden, hiermee minimaliseer je de kans op terugval in oude patronen. 

 

Beweging

Bewegen is een must, voor ieder mens! Bewegen is goed voor de geest en voor je lichaam. Ik ga uit van anderhalf uur bewegen per dag. Dat betekent niet anderhalf uur heel intensief sporten, maar ook lopend boodschappen doen, fietsen naar het werk, de trap nemen, de hond uitlaten, etc., vallen hieronder. Bewegen kun je bijhouden via bijvoorbeeld apps op je telefoon.

Ik geef individueel- of groepsgewijs advies op het gebied van bewegen. Dit zal voornamelijk gericht zijn op een (cardio) training in een gemiddeld tempo, waarbij vetverbranding voorop staat. Ik ben in de omgeving van Amsterdam met kleine groepen actief in de buitenlucht. Het programma bestaat uit (fitness)wandelen. Tijdens de groepsbijeenkomsten sta ik stil bij spierontwikkeling, conditie opbouw en een gezond lichaam zonder blessures. Tevens stel ik trainingsschema's voor de individuele cliënt op, zodat jezelf aan de slag kunt.

 

Omgeving

We leven in een obesogene leefomgeving, oftewel een dikmakende leefomgeving. Ieder moment van de dag worden we blootgesteld aan talloze (voeding) verleidingen. Deze verleidingen zijn helaas vaak dik makend en ongezond. Waar je ook komt staan fastfood ketens, snoep- en frisdrank automaten, tentjes met snacks, broodjeshuizen, etc. Ook in de supermarkt, bij tankstations en bij kiosken word je op het laatste moment nog even verleid om wat 'lekkers' te kopen. De commercie heeft ons aardig in de tang! Hoe kan ik hier in het dagelijks leven op een goede manier mee omgaan? Ik bied handvatten en tips om ervoor te zorgen dat je hier niet dagelijks het slachtoffer van wordt.